Bajazzo Speelautomaat (The Clown)

De welbekende Bajazzo speelautomaat.

Fabrikant Jentzsch & Meerz, Germany vanaf 1912,
het is een van de eerste modellen gemaakt met zeer mooi gemaakt en uitgebreid mechaniek. Dit model heeft een origineel telautomaatje waarmee je kon bijhouden hoeveel keer op het kastje werd gespeeld. (1ste keer dat ik dit zie, zal niet heel voorkomend zijn). daarnaast heeft dit model een opening met een koper afsluitbaar klepje aan de bovenzijde, daarmee kon je gemakkelijk de waarde-tokens bijvullen die de automaat uitgeeft.
Mechaniek is volledig origineel en compleet.

Houten kast gemaakt van mooi eiken hout en in mooie originele ongerestaureerde staat. Scharnieren van het deurtje niet origineel, deze zijn ooit in het verleden vervangen. De knop (rechts) om de bal naar het speelveld te brengen is beschadigd. (er is een hendeltje gemonteerd geweest om te kunnen spelen, deze is nog aanwezig, maar niet meer gemonteerd)
Achterwand is origineel en nog voorzien van de 3 originele wegklapbare beugels

Nederlandse uitvoering met de originele kartonnen speelbeschrijving op het speelveld met Oud-Nederlandse tekst. Inworp is een dubbeltje en automaat werkt zeer goed. Voldoende tokens aanwezig met hetzelfde nummer als op het kastje. (ook enkele tokens met andere nrs,zeer waarschijnlijk hebben er meerdere kastjes langs elkaar gehangen.)

Automaat is afkomstig uit Amsterdam, heeft daar lange tijd in een cafe aan de muur gehangen. Het is ooit aan een havenarbeider mee gegeven als dank voor bewezen diensten en nu via de zoon van deze arbeider bij mij terecht gekomen.

1650 euro

Foto's